Home » contact » Blog » De gouden driehoek - een versterkende combinatie

De gouden driehoek - een versterkende combinatie

Gepubliceerd op 12 augustus 2020 om 16:13

Van oudsher gebruikt men al edelstenen en kristallen om hun helende vermogen. Ook kunnen de stenen onderling elkaar versterken. Een van deze combinaties die alom bekend is bij de spirituele beoefenaar is de Gouden driehoek. Deze combinatie bestaat uit amethist, rozenkwarts en bergkristal en wordt vaak in combinatie als getrommelde stenen in een set gebruikt. Dit zijn de drie krachtigste kristallen die beschermende werking hebben op je spirituele, emotionele, mentale en fysieke lichaam. 

Waar staan de stenen afzonderlijk van elkaar voor?

 

Amethist is een zeer krachtige en beschermende steen met een spirituele vibratie. Op spiritueel gebied helpt Amethist om liefde te hebben voor het goddelijke, het bevordert de ontwikkeling van intuitieve vermogens. Ook versterkt het je spirituele gaven. Amethist is een fijne steen voor meditaties, waarzeggen en stimuleren van het derde oog. Als je mediteert met een amethist in de ruimte, dan reinig je je aura en wordt negatieve energie omgezet in positieve energie. Op lichamelijk gebied verlicht amethist hoofdpijn en spanning. Amethist stimuleert de kruinchakra en keelchakra. Amethist komt van pas bij slapeloosheid veroorzaakt door een overactieve geest.

Draag amethist als sieraad of leg het op een plaats waar je mediteert, slaapt of rust wilt ervaren.

Bergkristal is een steen met een hoge trilling. Het beschermt de aura tegen straling, reinigt de chakra's en heeft een krachtige genezende en reinigende werking. Het is een kleurloze, soms witte steen en bestaat uit het mineraal kwarts silliciumdioxide. Tibetanen gebruikten bergkristal om wonden te behandelen. Omdat deze steen neutraal en zuiver is kan hij de werking van andere stenen versterken. Het bevordert de concentratie, helder denken en brengt licht in slechte tijden. Bergkristal verzacht de symptomen van verkoudheden en vermindert misselijkheid.

Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde  en is het belangrijkste kristal voor de hartchakra. Liefde niet alleen voor een ander maar vooral voor jezelf. De rozenkwarts opent het hartchakra en zorgt voor innerlijke genezing. Als je liefde wilt aantrekken dan kun je een rozenkwarts sieraad of pendel dragen die in de buurt van je hartchakra hangt.

Het helpt ook bij verwerking van trauma's. Het vasthouden van rozenkwarts versterkt affirmaties. Rozenkwarts healt het beste op emotioneel vlak. Deze steen moedigt je aan om te vergeven en te accepteren zoals je bent.

Wil je ook de kracht van de gouden driehoek ervaren? Dan kun je natuurlijk zelf op zoek gaan naar de manier die voor jou het fijnste is om gebruik te maken van de versterkende kracht van deze drie edelstenen. Een mooie manier om dit te doen is om een de reinigende en energieverhogende edelstenen in een waterkan/karaf te leggen. Je vult je glas water met water uit de karaf met edelstenen, de stenen moet je natuurlijk niet opdrinken, maar die geven krachtige vibraties af aan het water. Je kunt niet iedere willekeurige steen in water gebruiken. Onderzoek eerst of de steen niet giftig is.

De bovengenoemde stenen kun je met gerust hart aan het water toevoegen.

Om het je gemakkelijk te maken kun je een kant-en-klaar gouden driehoek zakje kopen, waar de getrommelde edelstenen al inzitten. Naast de edelstenen krijg je er een magneet bij die zorgt voor het verbeteren van de doorbloeding. De magneet helpt op celniveau en verhoogt het zuurstof niveau in je cellen. In mijn volgende blog vertel ik daar meer over.  

Edelstenen kun je opladen door ze bij volle maan buiten in het zand te leggen. Daarna spoel je ze grondig af onder koud water. Vervolgens kun je ze weer gebruiken om in de karaf water te doen. 

 

Waterkwartet - Wellness zakje met gouden driehoek en magneet

Het roestvrijstalen element, voorzien van een magneet, brengt het magnetische krachtveld over op uw drank! In combinatie met amethist, bergkristal en rozenkwarts ziet dat er gewoon betoverend uit!

De edelstenen kun je opladen onder stromend water, of door ze met volle maan buiten te leggen. Daarna weer goed afspoelen voordat je ze weer in de karaf legt. De magneet hoef je niet op te laden, die blijft zijn kracht behouden.

lees meer / bestellen