cursussen Reiki I en II

Cursus reiki 1

Deze cursus is voor mensen die graag op een liefdevolle manier in contact willen komen met hun ware ik, en op een fijne manier aan zichzelf willen werken via het Usui-Reiki systeem.

Reiki is een Japanse geneeswijze, en een spirituele manier om te healen door middel van handoplegging. 

Reiki is een manier van genezen, en de Reiki stroom doet altijd wat voor jou het beste is. Door Reiki kom je beter in je kracht te staan. In de Reiki I cursus leer je hoe je reiki toe kunt passen bij jezelf, maar ook bij anderen. Je krijgt ook inwijdingen, die gedaan worden door een Reiki (grand)master. Reiki I heeft 4 inwijdingen, Reiki II heeft er 3.

Reiki is een proces van persoonlijke groei. Dit kan voor sommigen confronterend zijn en het is tijdens dit proces ook belangrijk om goed geaard te zijn. Ik begeleid cursisten ook tijdens dit proces. 

Het is ook belangrijk om terugkoppeling te geven aan de Reiki master over de ervaringen die je hebt tijdens dit groeiproces. Zo kun je zo goed mogelijk begeleid worden (mocht je dat willen). De dag van de inwijdingen is er maar een, maar de weg die je gaat zal een mooi pad zijn met meerdere leermomenten. Je kunt daarin zo ver gaan als je zelf wilt. Maar zorg er wel voor dat je altijd met beide benen op de grond blijft staan en in het hier en nu blijft, door je focus goed op aarde te leggen. Er zijn bepaalde levenslessen die je in dit leven zal ondergaan. Weet wel dat je zelf verantwoordelijk bent en blijft voor de keuzes die je maakt. Met Reiki kom je dichter bij je eigen ik en je kunt ook veranderen. Je omgeving kan ook meeveranderen, of niet, en dat kan dan confrontaties met zich meebrengen. Maar nogmaals, je kiest zelf ervoor in welke mate je de verandering wenst. Blokkades verdwijnen en zorgen voor meer ruimte en begrip. Er kunnen nieuwe dingen voor in de plaats komen. Een leven dat beter bij je past. Mensen die moeite hebben met het loslaten van situaties die 'ongezond' zijn, en gehecht zijn aan slechte gewoonten en patronen hebben soms een wat hobbelige weg te gaan, voordat ze uiteindelijk op hun ziels bestemming aankomen. Reiki is een liefdevolle manier om dichter bij jezelf te komen en de universele verbondenheid en (eigen)liefde te mogen ervaren. 

   

  Planning

  Data voor eendaagse Reiki I cursussen:

  • zondag 11 augustus 2024
  • zondag 29 september 2024
  • zondag 27 oktober 2024
  • zondag 10 november 2024
  • zondag 15 december 2024

   

  Details:

  • Van 10.00 uur tot 16.30 uur
  • Kosten van deze cursus Reiki I - 150 euro
  • inclusief lunch met broodjes en salades

   

  Locatie

  Tempeliersdreef 22, 5131 CD Alphen nb

   

  Ook is het mogelijk om individueel Reiki I cursus te doen op een andere datum. 

  Indien je vragen hebt, kun je mailen: dmreikihealing@gmail.com

  Cursus REIKI II

   

  Vergroting van het kanaal.

  De Reiki-twee inwijding is een uitnodiging aan de cursist om zijn kanaal voor het doorstromen van helende energie verder te openen. Hoever het kanaal verder wordt geopend, is afhankelijk van de samenwerking tussen de cursist, de meester en de lichtwezens die de inwijding naar de mens brengen. Als het vermogen om energie te laten stromen flink toeneemt, zullen de healings krachtiger worden of eenvoudigweg korter duren.

  Symbolen

  In de Reiki-twee inwijding worden een aantal symbolen overgedragen. Deze symbolen maken het mogelijk de helende energie een opdracht mee te geven. Zo kan door middel van symbolen de energie bijvoorbeeld gericht worden naar het verleden en naar de toekomst, naar mentale of naar emotionele processen en naar karmische oorsprong van hedendaagse problematiek.

  Op afstand werken.

  Een van de symbolen maakt het mogelijk de energie over afstand naar iemand toe te sturen. Zo kan men iemand helpen die heel ergens anders is!

  Planning 

  Je kunt Reiki II individueel maar ook in een kleine groep volgen. Data voor de eendaagse groep Reiki II cursus:

  • zondag 25 augustus 2024
  • zondag 15 september 2024
  • zondag 24 november 2024
  • zondag 29 december 2024

  Kosten van deze cursus: 250 euro

   

  Details:

  • Van 11.00 uur tot 16.30 uur
  • Kosten van deze cursus Reiki II - 250 euro
  • inclusief lunch met broodjes en salades

   

  Locatie

  Tempeliersdreef 22, 5131 CD Alphen nb

  Schrijf je in door je hieronder op te geven. 

  Voor vragen kun je contact opnemen via onderstaande formulier of door te mailen: dmreikihealing@gmail.com

   

   

   

  Schrijf je in door op Reiki I of Reiki II te klikken.

  De betaling dient vooraf te worden gedaan, door op 'in winkelwagen' te klikken.

  Na betaling en inschrijving neem ik contact met je op.

  Je kunt een individuele cursus doen, of in een groep(je). Tot nu toe zijn het vaak groepjes van 3 a 4 personen. Dit is praktisch en dit is te doen op 1 dag. Als de groep groter wordt, afhankelijk van inschrijvingen, kan het zijn dat er de cursus over 2 dagen wordt verspreid. Maar dat laat ik op tijd weten. Je kunt altijd individueel op andere data ook om een Reiki cursus vragen. 

  Voor vragen over de Reiki cursussen of voor een afspraak van tevoren kun je onderstaand formulier invullen.