Healings

Healings- wat kan ik ermee?

Of je nu toevallig op mijn website bent beland, of dat het een bewuste keuze is geweest, is voor iedere persoon anders. Toch geloof ik zelf niet meer in toeval. Daar is al wel een hele weg aan vooraf gegaan. Tot mijn 24ste had ik er nog nooit van healings , Reiki of Auratouch gehoord en bestond mijn leven voornamelijk uit carrière maken; overdag werken, 's avonds uitgaan, veel familiebezoeken en vooral alles eruit halen wat er in zit. Ik heb een periode zo'n beetje alle thrill activiteiten uitgeprobeerd die er waren. Ik leefde te intensief, waardoor ik regelmatig gedwongen werd om gas terug te nemen. Als je lichaam niet meer wil wat je geest allemaal voor je lichaam bedenkt, dan werpt dat blokkades op. Bij mij niet zo'n beetje ook. Ik viel meerdere malen letterlijk neer op de grond. Ik geloof dat ik wel 10 bloed onderzoeken heb gehad in die tijd van 20-40 jaar en een paar keer in het ziekenhuis ben beland. Maar nog steeds zonder grote ernstige diagnose (gelukkig maar).

Ik kwam in aanraking met Reiki toen ik "toevallig" een boekwinkel in Singapore binnen liep "Kinokuniya" . Een gigantische boekenzaak met een heel gezellig cafe om te lezen. Daar heb ik een paar boeken van Betty Shine gekocht. Waarom? Geen idee, ik had interesse in het fenomeen healen. Betty was een groot healer in de UK en heeft er op een hele leuke, down-to-earth- manier over geschreven, en tegelijkertijd heel informatief. Terug in Nederland ben ik gaan zoeken waar ik deze methodes kon gaan volgen in een opleiding.

Dit heeft ertoe geleid dat ik Reiki I en II ben gaan doen en AuraTouch healer ben geworden. Het Reiki is een levenskeuze , en het is een levenswijze waarin je anderen kunt helpen en mee kunt nemen op hun ontdekkingsreis. Die overigens voor iedereen weer helemaal anders is. Ik geloof dan ook niet in dat een methode alleen de juiste voor iemand is. Mijn oma zei altijd: probeer van alles en behoud het goede. Ik help mensen graag op hun pad naar geluk, gezondheid, liefde en spiritualiteit.

Reiki

Reiki bestaat uit vier aspecten; Heling door handoplegging; door Reiki-energie door te geven aan anderen en aan jezelf breng je de ontvanger in een verbeterde staat van zijn. Tweede  aspect is persoonlijke groei. Reiki stimuleert ook het proces van bewustwording en emotionele healing. Door veel Reiki te ontvangen en te geven raak je los van oude pijnen en onprettige herinneringen, waardoor je je als mens weer vrij voelt. Dit is de basis van de Usui methode.

In het Reiki handboek (van Sunny en Bas Nederlof) staat een gedetailleerde uitleg en alles over Reiki en het Usui systeem van Reiki. In mijn praktijk pas ik deze vorm van reiki toe.

Spirituele discipline is het derde aspect van Reiki. Op spiritueel vlak ga je steeds meer ervaren dat de mens uitmaakt van een groter geheel en wat dat voor jou als persoon betekent. Er groeit een besef dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, dat zorgt weer voor spirituele verdieping. Het vierde aspect is mystiek. Door reiki te geven blijken er toch over zoveel verschillende mensen een aantal gemeenschappelijke mystieke ervaringen te gebeuren tijdens het geven van reiki. Het zijn mooie extra ervaringen die het reiki geven een mooie mystieke ervaring achterlaat bij de ontvanger maar ook bij de gever. Als je zelf deze mystieke ervaringen krijgt zou het kunnen zijn dat je ook al verder staat in je spirituele ontwikkeling en dat je dit zou kunnen gaan onderzoeken. Wat betekenen die ervaringen voor jou? En wil je er wel of niet iets mee gaan doen. Dit kan ieder voor zich op zijn of haar eigen tempo en inzicht gaan onderzoeken en ervaren. Het levert in ieder geval een verdieping van je eigen leven op.

(bron tekst komt van Het complete handboek REIKI , alles voor de reiki-beoefenaar).

Geschreven door Sunny Nederlof en Bas Buis.

Auratouch TM

Deze techniek is ontwikkeld door Sunny en Bas Nederlof en werkt in de diverse lagen van de aura. Het bestaat deels uit aanraken maar voor het grootste deel wordt het lichaam niet aangeraakt. Er wordt een algehele analyse gemaakt van de status van de aura, en aan het einde van de healing krijgt de persoon een aantal tips mee om te oefenen en te zorgen dat de aura in goede vorm en staat blijft.

Meer informatie over de  Auratouch TM healing vind je op de pagina van Auratouch.